Samenwerken

Samenwerken aan uitdagende doelen, dat geeft medewerkers veel voldoening. Maar ook echt samen kúnnen werken is niet vanzelfsprekend. Collega’s of afdelingen begrijpen elkaar verkeerd en luisteren niet goed naar elkaar. Soms worden onderlinge persoonlijke contacten zelfs vermeden. Er wordt langs elkaar heen gewerkt en de afstand tussen werkvloer en management is te groot geworden. Het grotere, gezamenlijke belang is uit het oog en doelen zijn ver weg. Hoe kun je in die dynamiek ervoor zorgen dat je eigen belangen met die van anderen samen gaan, zonder dat dit ten koste gaat van de relatie en de samenwerking?
Het valt niet altijd mee om in dat geval de vaste paden te verlaten en een nieuwe communicatiestijl in te voeren. De dagelijkse werkgewoontes kunnen dan zelfs in de weg staan van een verbetering. Tropad heeft ervaren trainers in huis, die in staat zijn een negatieve spiraal te doorbreken en in korte tijd een nieuw fundament met medewerkers leggen waarop goed kan worden samengewerkt.

Training Samenwerken

Maar hoe doen we dat? Tijdens onze cursus Samenwerken reiken onze trainers handvatten aan om de deelnemers alerter, slagvaardiger en mondiger te maken, zodat ze zelf direct actief kunnen bijdragen aan een betere samenwerking. De basis hierbij is begrip. Elkaar begrijpen is een voorwaarde voor een goede samenwerking. Vanuit die basis en met de nieuw verkregen vaardigheden zijn de deelnemers zich bewuster van de patronen en rituelen die we willen veranderen omdat ze niet werkten. Verder krijgen ze de juiste tools om de nieuwe in de praktijk te brengen. Zo bouwen we aan een stevig fundament voor uw organisatie ‘nieuwe stijl’ waarin prima samengewerkt kan worden.

Cursusduur

De duur van de training Samenwerken is in de basis 2 dagdelen. De training kan naar behoefte worden uitgebreid. Hierbij komt een van de trainers van Tropad op locatie.

Interesse?

Er staan op dit moment nog geen cursussen gepland. Hieronder kun je aangeven dat je belangstelling hebt. Op basis van het aantal belangstellenden kunnen we gaan inplannen. We informeren je, zodra we deze cursus gaan organiseren.